Tuhkavuorten porukalla oltiin järkätty agilitytreffit Lahteen, Korkeavire-hallille. Ohjaajana toimi Hanna Pylkkänen joka kisailee poronsa kera kolmosissa. Olipas mukava ja opettavainen päivä. Sain paljon ohjausvinkkejä ja kerrattiinpa sitäkin että mun ei tarvii höseltää, kun teen rauhassa niin ehdin ja koirakin tietää mihin on tarkoitus mennä.

Tahka oli hallilla ihmeenkin viksusti ja keskittyi muhun. Teki tosi hyvää sille olla ihan oudossa paikassa. Tehtiin eka 1.-4. ja sitte vielä 1.-5. Toka osiossa hinkattiin 4.-6. kun ei meinannu onnistua. Ohjaaja oli peestä... Eka piti ottaa vastaan putkesta vasurilla ja heittää yli oikeella kädellä. Ja mun piti peruuttaa. Ei oikein toiminu. Sit kokeiltiin niin että mun rintamasuunta oli menosuuntaan ja pieni rytminvaihdos 5. ja 6. välissä. Noh, tääkään ei meinannut ensin toimia multa mut lopulta saatiin onnistumaan ja kädet toimi suhtkoht miten piti.

Lopuks otettiin pätkä jossa hyppy-putki-rengas-hyppy. Ja sit tehtiin keppejä. Ne olikin erilaiset kuin meillä, metallia. Vähän kolahti ja Tahka rupes sitä ihmetteleen ekalla kerralla. Pari kertaa sit meni muuten ok, mutta jätti viimeisen keppivälin tekemäti? En tiiä mitä tein väärin tai mikä siinä oli. Tavotteena oli saada vinkkiä että miten opettaa se koira menemään sinne kepeille ja että voitas edetä radalla niille sujuvasti. Noh, eihän se toimi noin että mulla on käsi mukana. Pitäs päästä siitä kädestä eroon ja sitten opettaa Tahka menemään kepeille itsenäisesti. Harjoituksiin nyt  siis 4 tai 6 kepin sarjaa jotta oppis eka menemään ne itsenäisesti ja sit lisätään. video: http://www.youtube.com/watch?v=7Rh7TD6-PQ8

Nyt vaan ohjaajalle reeniä niin koirahan on jo aikas mallilla. :-)