Hakuiltiin Mutalassa. Siellä kentän takana vähän kauempana metsässä, joten kuntotreeniä tuli kun rämpi siellä lumessa metsään ja autolle ja metsään ja autolle jne. Ja treenit kesti vielä joku 5 tuntia. Oli aika väsy sen jälkeen.

Pounu pääsi tallaamaan aluetta. Se oli suhteellisen fiksusti, mitä nyt haahuili suurimman osan aikaa jossain myyrämetsällä eikä jaksanut hirveesti hakeutua maalimiesten luo. Sit kun oltiin porukassa ja se tuli siihen niin haukulla se komensi itelleen makupaloja. Eli kyllä siitä haukkuva taitaa tulla jos se joskus pääsee taas etenemään reenissään.

Kiela pääs metsään tokana koirana. Sille otettiin eka kertaa hakuhakuja. Se oli tietty vähän ihmeissään kun oli tallattu alue ja Pounun hajuja. Ja niitä ihania myyriäkin olis ollut... Eka ukko oli n. 40 metrissä ja lähdettiin liinassa hakeutumaan sitä kohti. Höpötin Kielalle ukoista. Eka se meinas vähän myyräillä mutta välillä otti ilmastakin hajuja. Meidän alueen takana olevalla pellolla oli jotain penskoja hiihtämässä ja ne huusi siellä ja heilu. Kiela ei välittäny niistä mitään vaan heti kun sai hajun (aika liki vasta, n. 10 metriä ennen, mutta huom. tuuli kävi takaapäin!) ukosta niin innolla meni sinne ja päästin heti siis liinan kädestä.

Sit sama ukko siirtyi linjalla eteenpäin kun me palattiin takas keskilinjalle. Taas aluks oli hieman haahuilua ja ne hiihtäjät siellä edelleen mölys, mutta ukkokin löytyi ja nyt tein siten että kun sai VARMAN hajun, niin palasin takas muutaman metrin ja ns. lähetin sen siitä ja päästin liinan kanssa menemään ukolle. Hyvä Kii-kii.

Niin ja Kielasta muuten tulee sitten rullakoira varmaankin. En viittis ehkä opettaa sitä haukkumaan kun muuten toimii niin hiljaa ja nätisti siellä metsässä. Eiköhän Pounussa riitä mölyä ihan riittämiin. ;-D